© Youtube

Gedaan met omrijden: nieuwe oprit Linkeroever opent in nacht van vrijdag op zaterdag

In de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 november opent de nieuwe oprit 6 Linkeroever. Daarmee komt er einde aan de omleiding via de keerbrug in Kruibeke, en dat is goed nieuws voor de inwoners van Linkeroever, Zwijndrecht en Burcht. Zij moesten sinds mei, toen de oude oprit Linkeroever werd afgesloten, omrijden via die brug. De komende maanden wordt de nieuwe afrit Linkeroever en de uitrit van de Kennedytunnel naar de E34 (Zelzate) nog verder afgewerkt.

vea

Sinds mei wordt het nieuwe knooppunt Antwerpen-West in verschillende fasen in gebruik genomen. Door het openstellen van de nieuwe snelwegen richting de Kennedytunnel, kon de oude oprit Linkeroever niet langer openblijven. Tijdens de bouw van de nieuwe oprit werd het verkeer van Linkeroever en Zwijndrecht naar de Kennedytunnel omgeleid via de E17 en de keerbrug in Kruibeke.

Aan die omleiding komt nu een einde. Vrijdagavond 17 november, rond middernacht, wordt de nieuwe oprit Linkeroever voor het eerst in gebruik genomen. Daardoor rijden mensen vlotter naar de Kennedytunnel vanuit Linkeroever, Zwijndrecht en Burcht.

Tijdelijke keerbrug verdwijnt

De nieuwe oprit sluit vlak bij P+R Linkeroever aan op de Parallelweg. Zo vervangt deze niet alleen de oude oprit 6 Linkeroever, maar ook oprit 17 Zwijndrecht die al enkele jaren geleden werd afgesloten. Dankzij de nieuwe oprit wordt de Kennedytunnel weer vlotter bereikbaar voor verkeer vanuit Linkeroever, Zwijndrecht en Burcht. De tijdelijke keerbrug aan Kruibeke sluit vanaf 27 november want die wordt in december weggehaald.

In het voorjaar van 2024 verhuist ook de afrit Linkeroever naar de Parallelweg. De oude locatie van de op- en afrit Linkeroever zal nadien transformeren tot een groene zone die aansluit op het nieuwe Katwilgbos aan het knooppunt Antwerpen-West. Een nieuw fietspad zal hier de verbinding maken met het Ringfietspad dat van de Kennedytunnel naar de nieuwe Scheldetunnel loopt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen