Jinnih Beels trekt Antwerpse Kamerlijst van Vooruit: "Wil inzetten op veiligheidsdossiers met impact op stad Antwerpen"

Antwerps schepen Jinnih Beels wordt federaal lijsttrekker voor Vooruit in de provincie Antwerpen. Als vroegere politiecommissaris wil ze in de Kamer vooral wegen op het thema veiligheid. "Ik wil dossiers opvolgen met een grote impact op de veiligheid in de stad Antwerpen. Mijn grootste ambitie blijft wel om burgemeester te worden."

Antwerps schepen Jinnih Beels wil als federaal Kamerlid impact hebben op veiligheidsdossiers in de stad Antwerpen. "Het trekken van de federale lijst betekent voor mij een hereniging met mijn eerste grote liefde: het thema veiligheid. Ik heb 20 jaar in het veld gestaan als politieambtenaar, grotendeels in de stad Antwerpen, anderhalf jaar in de stad Mechelen. Ik wil de ervaring die ik op het terrein heb opgedaan binnenbrengen in het parlement, met in het achterhoofd altijd het belang van de Antwerpenaar."

Strijd tegen de georganiseerde drugsmisdaad

Beels wil dus inzetten op veiligheidsdossiers, met één absolute prioriteit. "Het belangrijkste dossier is de strijd tegen de georganiseerde drugsmisdaad. We hebben deze week in Pano op VRT Eén nog de enorme impact daarvan gezien op heel onze samenleving en ook op de Antwerpse haven. Ik pleit voor een radicaal andere aanpak van die problemen. Met die ideeën wil ik naar het parlement trekken."     

"Grootste ambitie blijft de burgemeesterssjerp"

Jinnih Beels is dan wel lijsttrekker voor de Kamer, haar grootste ambitie is om burgemeester van Antwerpen te worden. Beels trekt voor Vooruit ook de Antwerpse lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. "Mijn eerste keuze is en blijft een lokaal mandaat en dus de sjerp in Antwerpen. Ik heb al kunnen ervaren hoe dicht je bij de burger staat als lokaal mandataris. Ik zou zeer graag burgemeester worden om nog meer te kunnen wegen op het lokale niveau, maar ook op de hogere echelons."

Meest gelezen