‘Katrien van Politiek PR’ belt met Vooruit-leden: “Zo’n voorzitterschap, is dat met vastbenoemd worden? Nee toch?”

‘Katrien van Politiek PR’, een typetje van Elisabeth Lucie Baeten, belt in een nieuwe satirische video op Instagram met ‘iedereen van Vooruit’ over de controversiële uitspraken van Conner Rousseau met betrekking tot de Roma-gemeenschap. “Zo’n voorzitterschap, is dat met vastbenoemd worden? Nee toch?”

Gilles Liesenborghs

LEES OOK. “Rousseau en Vooruit mogen van geluk spreken dat er een diepe kloof gaapt tussen de Wetstraat en de Dorpsstraat”

LEES OOK. De uitspraken die zelfverklaard “oppersos” Conner Rousseau verplichte therapie én bezoek aan Dossinkazerne opleverden

Eerder deze week publiceerde onze zusterkrant Het Nieuwsblad de letterlijke quotes die Vooruit-voorzitter Conner Rousseau begin september uitsprak tegen enkele politieagenten in café ’t Hemelrijk in Sint-Niklaas. Die bleken niet min: onder andere “Ik kan dat bruin gespuis niet allemaal buiten zetten” en “Mijn appartementsblok is racistisch en ik snap ze wel. We moeten eerlijk zijn: het zijn altijd die bruin mannen.”

Op de onthullingen kwam al snel veel reactie. Politici struikelden over elkaar in een strijd om de uitspraken om ter hardst te veroordelen, behalve dan die van Vooruit. Daar bleef het de afgelopen dagen opvallend stil. En dat is ook Instagramfenomeen Elisabeth Lucie Baeten, bekend van het typetje ‘Katrien van Politiek PR’, opgevallen. In haar nieuwste video doet Elisabeth, of beter gezegd Katrien, alsof ze belt met ‘iedereen van Vooruit’.

LEES OOK. ‘Katrien van Politiek PR’ slaat weer toe: ‘Wij dachten dat het een grap was dat u de persconferentie op café wilde doen”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer