Bring Me The Horizon in 2022
2022 Invision

Graspop Metal Meeting 2024 lost nieuwe namen: na Tool nu ook Bring Me The Horizon en Avenged Sevenfold 

Graspop Metal Meeting heeft deze week zijn eerste namen gelost. Op donderdag zal de Amerikaanse metalband Tool voor de eerste keer afzakken naar de festivalweide in Dessel. Op vrijdag zijn Judas Priest en Five Finger Death Punch de hoofdacts en op zaterdag zorgen Bring Me The Horizon en Avenged Sevenfold voor vuurwerk.

Het festivalseizoen ligt nog even voor ons, maar de eerste namen van enkele Belgische festivals sijpelen al binnen. Ook Graspop Metal Meeting wil overtuigen met zijn eerste vijf hoofdacts. 

Voor het eerst Tool op Graspop Metal Meeting

Een opvallende hoofdact op donderdag: Tool komt voor het eerst naar Graspop. De Amerikaanse metalband zal de South Stage afsluiten. De band staat vooral bekend om zijn muzikaal en visueel straffe liveperformances.  

In 2019 verscheen – na 13 jaar – hun meest recente album "Fear inoculum". Hun Europese tournee voor die plaat bracht hen in 2022 nog naar het Sportpaleis in Antwerpen, maar nu zullen ze hits uit die plaat – en heel wat andere – spelen op de festivalweide in Dessel.  

BEKIJK - "Schism", een van de bekendste hits van Tool:

Ervaren rotten, maar ook vernieuwing

Op vrijdag zal de North Stage worden afgesloten door een band die Graspop al vanbinnen en vanbuiten kent: Judas Priest. De Britse metalband staat al voor de achtste keer op het festival. Ze zullen daar hun negentiende album "Invincible shield" voorstellen. Ook op vrijdag, maar dan op de North Stage, zal de Amerikaanse band Five Finger Death Punch de avond afsluiten.  

Judas Priest in 2022, toen ze werden opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame
Invision

Zaterdag staat er twee kleppers klaar: de Amerikanen van Avenged Sevenfold en de Britse rockband Bring Me The Horizon zullen die dag Graspop Metal Meeting afsluiten. Die eerste stond al zes keer eerder op het festival en zal de nieuwste plaat "Life is but a dream" voorstellen.  

Bring Me The Horizon stond tien jaar geleden als eens in Dessel, maar ondertussen zijn ze klaar om het festival af te sluiten. De band mixt metalcore met elektro- en popmuziek, en zijn daarmee een naam die niet alleen de hardcore metalfans zal aanspreken. Ze brengen in 2024 trouwens een nieuwe EP uit "Post human: NeX GEn" en zullen die ongetwijfeld voorstellen op Graspop.  

BEKIJK - "Can you feel my heart" van Bring Me The Horizon:

Graspop Metal Meeting 2024 vindt plaats van 20 tot 23 juni. Het festival heeft vijf podia en al 26 edities achter de rug. De ticketverkoop van het hardrock- en metalfestival start op 25 november.

Meest gelezen