Wout Faes.© BELGA

Verdediger Wout Faes maakt zich geen zorgen over concurrentie bij de Rode Duivels: “Maakt mij alleen maar beter”

Onbetwiste titularis centraal achterin in de EK-kwalificatiecampagne: Wout Faes (25) ligt duidelijk in de bovenste schuif bij Domenico Tedesco. In de zeven voorgaande kwalificatiewedstrijden verscheen de verdediger van Leicester City telkens aan de aftrap en dat zal ook zondag zo zijn op de slotspeeldag tegen Azerbeidzjan.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

Voor de oefeninterland van woensdag tegen Servië ging de bondscoach aan het experimenteren, waardoor Ameen Al-Dakhil en Arthur Theate, zijn vaste linksback, centraal achterin mochten postvatten en dat meer dan behoorlijk deden. Ook Zeno Debast, die op de rechterflank speelde maar eveneens een concurrent is in het centrum, leverde een bevredigende prestatie af. Daarnaast behoort een mogelijke comeback van routinier Toby Alderweireld in de aanloop naar het EK van volgende zomer nog steeds tot de mogelijkheden. 

Wout Faes maakt zich echter geen zorgen. “Voor extra druk zorgt dat niet. Hier is altijd concurrentie, dat is ook maar normaal op het hoogste niveau. Dat maakt mij alleen maar beter en beter. Ik beschouw het dus als iets positief”, vertelde Faes vrijdagnamiddag tijdens het persmoment in Tubeke.

Al-Dakhil in actie tegen Servië.© AFP

“Status veranderd”

Faes zal zondag zijn elfde cap pakken, de tiende onder Tedesco. “In de EK-kwalificaties heb ik altijd gespeeld en ik ben daar dan ook heel tevreden mee. Ik ben blij met de kansen en het vertrouwen dat ik van de coach krijg. Daardoor is mijn status veranderd in vergelijking met een jaar geleden. Dat blijkt uit de speelminuten en de basisplaatsen. Tegen Servië zat ik op de bank, maar een uitleg was er daar niet voor nodig. Het ging om een oefeninterland waarin er geëxperimenteerd werd. Dat Al-Dakhil het goed deed? Met mij doet dat niet zo veel, ik ben vooral blij voor hem.”

Faes: “Ik ben blij dat Al-Dakhil het goed deed tegen Servië.”© BELGA

Azerbeidzjan won donderdag met 3-0 van Zweden en maakte het de Belgen in september op een vrijwel onbespeelbaar terrein in Baku knap lastig. “Dat is zeker een te duchten tegenstander die we niet mogen onderschatten. We moeten die wedstrijd professioneel en agressief genoeg aanpakken. Ginder was het inderdaad een moeilijke wedstrijd in omstandigheden die zeker niet ideaal waren. Achteraf gezien waren er toen veel zaken die beter konden. We doen er best aan de wedstrijd van zondag meteen in handen te pakken en het balbezit op te eisen. Dan moet het wel in orde kunnen komen.”