Man (20) opgepakt voor zware mishandeling van vier maanden oud jongetje: “Nog te veel onduidelijkheid om conclusies te trekken”

© Shutterstock

Schendelbeke -

In Schendelbeke (Geraardsbergen) is een 20-jarige man opgepakt wegens zware mishandeling van de amper vier maanden oude baby van zijn vriendin. Het jongetje werd in het ziekenhuis opgenomen en wordt er momenteel behandeld voor een blauw oog en vocht en bloed in de hersenen. De dader verscheen vrijdag voor de raadkamer. Die besloot zijn aanhouding met een maand te verlengen.

Chris Bosseloo

Naar verluidt uitte T.S. al eerder zijn woede op het zoontje van zijn vriendin T. V.K. Bij een eerder voorval werd het blauwe oog bij het jongetje weggewuifd als een ongeval. Tijdens een van de ruzies die tussen het koppel ontstond, liep het op zondag 5 november grondig mis.

De man zou zich opnieuw tegen de baby gekeerd hebben om zijn woede te uiten maar deze keer waren de gevolgen veel ernstiger. Die dag was zowel een ziekenwagen als MUG-dienst nodig om het jongetje ter plaatse de eerste zorgen toe te dienen, waarna hij naar het ziekenhuis werd gebracht.

Ernstige mishandeling

Uit onderzoek bleek dat het kindje vocht en bloed in de hersenen had, een teken van ernstige mishandeling. Het was het ziekenhuis dat de politie op de hoogte bracht. De dader werd op 13 november naar het politiecommissariaat gebracht voor verhoor, zo wordt bevestigd door de politie van Geraardsbergen.

Na het verhoor werd het onderzoek overgedragen aan het parket van Oost-Vlaanderen, waar de man werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die besliste de man aan te houden.

De 20-jarige agressor verscheen vrijdagvoormiddag voor de raadkamer, waar hij zijn aanhouding met een maand verlengd zag.

Aangeboren afwijking

De advocaten die de man verdedigen, meesters Jeroen De Backer en Sharon De Tandt, laten intussen weten dat het onderzoek nog loopt. “Er is nog veel onduidelijkheid over wat er precies is gebeurd. Het is nog niet gepast om al te stellen dat onze cliënt zijn agressie op de baby zou hebben uitgewerkt, noch dat er sprake is van eerdere agressie-incidenten. Mijn cliënt is onschuldig tot het tegendeel wordt bewezen”, luidt het.

“Mogelijk speelt ook een aangeboren afwijking een rol bij de totstandkoming van de verwondingen. Alleen het verder onderzoek kan de waarheid aan het licht brengen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen