De wateroverlast in de Westhoek is ongezien sinds de overstromingen van 1993.  / VTM-weerman David Dehenauw.
Volledig scherm
PREMIUM
De wateroverlast in de Westhoek is ongezien sinds de overstromingen van 1993. / VTM-weerman David Dehenauw. © Benny Proot / Gregory Van Gansen / Photo News

“Alle weermodellen zijn het met elkaar eens, en dat gebeurt zelden”: weerman David Dehenauw voorspelt de winter

Er lijkt geen einde aan te komen aan de hevige regen. Maar wat weten we nu al over de komende wintermaanden? Blijven we vechten tegen wind en regen? En krijgen we een zachte winter, of niet? VTM-weerman David Dehenauw doet liever niet aan langetermijnvoorspellingen, maar voor één keer maakt hij een uitzondering. “Want de laatste keer dat de weermodellen zo eenduidig waren, werd de zomerse hittegolf in 2022 een feit.”

29 reacties

  • Willy Masson

    5 maanden geleden
    De winter zal zo zacht worden maar dit weekend sneeuwt het al en zakt de temperatuur. Misschien eens proberen de lotto te voorspellen ?
  • Griet Verstraete

    5 maanden geleden
    Het regent niet zoveel meer dan andere jaren, er staan gewoon elk jaar meer en meer gebouwen waardoor het water nergens naartoe kan en zorgt voor overstromingen. Als je nu een bak met water vult tot aan de boord, je zet er het ene doosje na het andere in, tja je bak gaat gewoon overlopen..
  • Griet Verstraete

    5 maanden geleden
    waar moet het water heen als het voller en voller staat met huizen en vanalles? Het is toch logisch dat we dan wateroverlast hebben, dat ze gewoon even een bouwstop houden, want het is erover op vele plaatsen.
  • Griet Verstraete

    5 maanden geleden
    Zijn er die al gehoord hebben van H.A.A.R.P? Die zouden ook veel aan de weersomstandigheden kunnen veranderen blijkbaar. Klinkt te gek voor woorden, maar ik ben er eens zaken van gaan opzoeken en na wat lezen, lijkt het toch niet zo gek meer. En men spreekt elk jaar over extremer weer, maar in 1965 was het begin van onze Noordzee bevroren? Dat vind ik wel extreem hoor. De wateroverlast word er inderdaad niet beter op, maar nog nooit bij stilgestaan dat die gebouwen blijven uit de grond komen.
  • Bart Maris

    5 maanden geleden
    Afwachten. Ook die barkoude winter van 1985 (met elf steden tocht) was tot enkele dagen na kerstmis nat en boterzacht. Statistisch gezien heb je met de voorspelling van een zachte, 'Belgische' winter natuurlijk veruit de meeste kans.