HLN-geldexpert Pascal Paepen: “Dit is niks om feest voor te vieren."
Volledig scherm
PREMIUM
HLN-geldexpert Pascal Paepen: “Dit is niks om feest voor te vieren." © rv / Sofie Silbermann

Onze geldexpert legt uit waarom de nieuwe staatsbons géén goede investering zijn

Er komt géén heruitgave van de eenjarige recordstaatsbon van september. Als je intekent op de nieuwe staatsbon, zet je je spaargeld voor vijf of acht jaar vast. Een interessante investering? Volgens onze geldexpert Pascal Paepen absoluut niet. Hij legt uit waarom.

14 reacties

  • Carin Desmet

    5 maanden geleden
    Toch gezegd vorige staatsbon wees niet naïef, hou u geld in u zak. Je zal er nog belastingen op betalen ook. Ik heb geleerd dat alles wat politiekers en banken u wijs maken niet doen zij werken voor de rijkste ter wereld.
  • Marc MOUSTIE

    5 maanden geleden
    Alles goed en wel beschouwd is de eenjarige staatsbon er eigenlijk niet gekomen voor de gewone man maar in het belang van vadertje staat.
  • PETER Vandaele

    5 maanden geleden
    De eerste staatsbon in septembe rwas pure discriminatie tegenover banken. Ikzelf heb een depositorekening maar betaal 30% roerende voorheffing. Indien ik dezelfde 15% roerende voorhefing zou betalen zoals op de staatsbon, wel dan heb ik netto 204€ meer op 3 jaar. Zou toch mooi meegenomen zijn hé.
  • Ivan Bernardi

    5 maanden geleden
    Toont opnieuw aan dat de banken niet de cashflow hebben om ons uit te betalen. We mogen dan wel de beste spaarders ter wereld zijn als puntje bij paaltje komt heb je geen rotte frank…
  • Jean-pierre jansegers

    5 maanden geleden
    ik ga van mijn centjes profiteren want binnen 8 jaar ben ik al in pensioen.