© Getty Images

Bart Swings wordt in Peking elfde op 1.500 meter tijdens Wereldbeker schaatsen

Met de elfde plaats op de 1.500 meter in Peking heeft Bart Swings de serie wereldbekerwedstrijden in het schaatsen voortgezet. Swings noteerde vrijdag in Peking een tijd van 1:46.87. Een week geleden eindigde Swings in Japan als vijftiende.

Bron: BELGA

De Nederlander Kjeld Nuis won in 1:44.80 voor zijn landgenoot Patrick Roest (1:45.36) en de Chinees Zhangying Ning (1:45.51). Nuis is houder van het wereldrecord en olympisch kampioen.

Voor het eerst sinds de Olympische Winterspelen van 2022 zijn de schaatsers teruggekeerd op de Ice Ribbon Oval in de Chinese hoofdstad. Vanzelfsprekend ligt daar voor Swings de herinnering aan het goud dat hij op de massastart veroverde. Dat onderdeel wordt op de laatste dag van het tweede wereldbekerweekend afgewerkt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Italiaan Alessio Trentini was Swings’ snelle tegenstander, die lang een voorsprong behield maar in de laatste omloop werd ingerekend (1:47.67). De 29-jarige Trentini maakt deel uit van de groep die coach Maurizio Marchetto klaarstoomt voor de Spelen van 2026. In 2022 deed hij olympische ervaring op.

Geen van de overige Belgische schaatsers onderscheidde zich op de eerste wedstrijddag bijzonder. De negende plaats van Sandrine Tas in de B-groep op de 1500 meter (2:02.07) was nog de beste. Isabelle van Elst volgde Tas als tiende (2:02.12). Op de 500 meter was er de zeventiende plek voor Van Elst (39.54). Mathias Vosté klasseerde zich als elfde (36.08) en 22ste (1:50.55).

In het begin van het seizoen was Tas na enkele veelbelovende massastarts gehinderd door een val in Inzell, die haar een enkelblessure opleverde en van het ijs hield. Enige jaren geleden verloor ze een heel seizoen door een soortgelijk incident.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer