Jeffrey Roos

Schepen en parlementslid Björn Anseeuw (N-VA) uit Oostende stapt uit de politiek

Schepen en Parlementslid Björn Anseeuw (N-VA) uit Oostende stapt volgend jaar uit de politiek. Hij zal niet deelnemen aan de parlementsverkiezingen en de gemeenteraadsverkiezingen. "Ik kies voor een professioneel leven buiten de politiek."

Het afscheid van Björn Anseeuw uit de politiek is voor vele mensen een verrassing. Eergisteren was er sprake van een mogelijk afscheid aan de nationale politiek. Woensdagavond bleek bij het kiescollege van de N-VA dat Anseeuw geen verkiesbare plaats meer heeft voor de federale verkiezingen van volgend jaar. Het zou dus zo goed als onmogelijk zijn om in het parlement te blijven. Maar toen werd gedacht dat Anseeuw wel nog in de lokale politiek actief zou blijven. Maar vandaag maakt Anseeuw bekend dat hij ook bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar geen kandidaat meer zal zijn.

Nieuw uitdagingen

In een Facebookpost geeft Björn Anseeuw uitleg bij zijn beslissing. "Voor een politiek mandaat moet je alles geven en een ontzettend grote beschikbaarheid voor de dag kunnen leggen. Wie mij kent weet dat ik iets ‘all the way’ doe. Dat is ook wat ik zal doen tot het einde van de legislatuur. Daarna kies ik ervoor om samen met mijn gezin en naasten een professioneel leven te leiden buiten de politiek. Ik moet bekennen dat ik er erg naar uitkijk om meer ruimte te maken voor nieuwe uitdagingen."

Meest gelezen