Gezocht: ‘typisch frietkot’ om Brusselse handelaars te redden

© ycs

Brussels schepen voor Handel Marion Lemesre (MR) heeft woensdag haar Handelsplan voorgesteld. De schepen promoot een divers aanbod van zaken. Om van het ‘Brussels frietkot model’ nog te zwijgen.

Yves Coudron

De handelaars van het centrum van Brussel klagen al maandenlang, maar op de voetgangerszone wordt niet teruggekomen. Een nieuw Handelsplan moet de handel in de binnenstad wel een boost geven.

“De voetgangerszone zorgt voor een dynamiek die we niet kunnen stoppen”, zegt schepen Marion Lemesre. “Sommige zaken moesten helaas sluiten, andere zullen van strategie moeten veranderen.”

In haar plan heeft Lemesre ook bijzonder aandacht voor het frietkot. “We hebben een projectoproep gelanceerd voor een specifiek Brussels model van frietkot. Op termijn zal dat typisch Brussels frietkot alle huidige vaste frietkoten en kiosken vervangen. Het frietkot moet symbool worden van het leven in en de promotie van de hoofdstad.”

Maandag legt Lemesre haar Handelsplan voor op de Brusselse gemeenteraad, maar Jacques Indekeu van de handelaarsvereniging Brussel-Centrum heeft er al zijn vragen bij. “Het stadsbestuur moet zelf het goede voorbeeld geven. De stad is eigenaar van heel wat panden op de centrale lanen, maar verhuurt die onder meer aan een snackbar en een warenhuisketen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen