RTV

Vier kamelen en drie dromedarissen geëvacueerd nadat circusterrein onder water loopt in Herselt

In Herselt zijn de kamelen en dromedarissen van een circus tijdelijk ondergebracht in een nabijgelegen weide, nadat het circusterrein onder water was gelopen door de hevige regen. "De dieren stonden tot aan hun knieën in het water", klinkt het bij RTV.

Het Franse Circus Vegas heeft voor twee weken haar circustent opgeslagen in Herselt. Door de hevige regen van de voorbije week kwamen ze in de problemen. Het terrein liep onder water en de kamelen en dromedarissen moesten dringend ergens anders ondergebracht worden.

Via een oproep op Facebook hebben we de eigenaar van de weide gevonden

Vinciane Cuypers, een medewerkster van de nabijgelegen wasserij De Ster

"De mensen van het circus kwamen bij ons om hulp vragen omdat de dieren tot aan hun knieën in het water stonden, en omdat er over ons bedrijf een weide ligt", vertelt Vinciane Cuypers, een medewerkster van wasserij De Ster. "De weide is niet van ons, en we kenden de eigenaar niet. Ik heb naar de gemeente en de politie gebeld, maar die mochten de info niet vrijgeven. Na een oproep op Facebook hebben we de eigenaar toch gevonden, en die vrouw heeft een compromis gesloten met het circus."

Op de weide langs het kruispunt Blaubergsesteenweg en het Veerlepad staan nu dus tijdelijk vier kamelen en drie dromedarissen.

RTV

Meest gelezen