Alweer voorgevel kapot gereden: vrouw vraagt al elf jaar om breder voetpad voor haar deur

© ggh

© if

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Isabelle De Marto is het beu. Alweer beschadigde een voertuig haar woning in de Nobelstraat. Volgens haar omdat het voetpad voor haar deur te smal is. Dat zou kunnen veranderen als de straat heraangelegd wordt. Maar daar wacht ze nu al elf jaar op.

Guido Govaerts

Vorige week beschadigde een bus van De Lijn de gevel van het huis van Isabelle De Marto. “Een bus van lijn 310 moest achter een geparkeerd voertuig wachten”, zegt ze. “Toen de bus vertrok, reed het achterste deel van het voertuig over het smalle voetpad. Zo werd mijn gevel beschadigd. Ik heb het zelf zien gebeuren. Ik heb meteen De Lijn hierover verwittigd.”

De woning van De Marto staat dicht tegen de straat. “Toen ik de woning kocht, kreeg ik van het gemeentebestuur te horen dat de Nobelberg deel uitmaakt van het Ruggengraatproject en dat mijn straat dus twee jaar later zou heraangelegd worden”, zegt ze. “Maar die plannen zijn ondertussen enkele keren gewijzigd. De Nobelberg zou nu pas in 2019 aan bod komen. De bewoners werden hierover nog niet geraadpleegd. Ik heb ook geen plannen kunnen inkijken. Ik ben het beu. Ik wacht al elf jaar op het heraanleggen van de straat.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen