Leuvenaar Michael D. is verdacht van de drievoudige moord in Kessel-Lo. / Slachtoffer  Anita Dendas en Wesley Piette.
Volledig scherm
PREMIUM
Leuvenaar Michael D. is verdacht van de drievoudige moord in Kessel-Lo. / Slachtoffer Anita Dendas en Wesley Piette. © repro KAR / Vertommen

“Hij zat die avond nog op café met één van de slachtoffers”: verdachte drievoudige moord Michael D. (38) blijft in de cel

UPDATENadat hij al vijf keer verhoord werd als verdachte, blijft Leuvenaar Michael D. (38) in de cel voor de drievoudige moord in de Zavelstraat in Kessel-Lo. Dat hij in het vizier van de speurders blijft lopen, hoeft niet te verbazen: hij is wellicht de laatste die slachtoffer Leopold ‘Rikki’ Janssens (47) zag, kort voor die samen met Anita Dendas (54) en haar zoon Wesley Piette (23) om het leven gebracht werd. De man blijft enige betrokkenheid bij de gruwelijke feiten wel ontkennen.

  1. De onstuitbare opmars van alcoholvrij bier: “Vroeger was je een loser als je een ‘groene’ Stella dronk. Nu is het omgekeerde waar”
    PREMIUM

    De onstuitba­re opmars van alcohol­vrij bier: “Vroeger was je een loser als je een ‘groene’ Stella dronk. Nu is het omgekeerde waar”

    “Een aantal jaar geleden verkochten we nog geen tien alcoholvrije biervarianten. Nu zijn dat er een vijftigtal.” Weinig succesverhalen spreken zo tot de verbeelding als dat van alcoholvrij bier. Waar voor het ‘nulprocent-gerstenat’ luttele jaren geleden nog alom de neus werd opgehaald, kondigde hoofdsponsor AB InBev deze week zijn Corona Cero aan als vlaggenschip van de Olympische Spelen in Parijs, én rapporteerde de bierreus een toegenomen verkoop van bijna een kwart in twee jaar tijd. Maar maakt de NA-variant ook een kans in bierhoofdstad Leuven? Op zoek naar het antwoord. “De huidige generatie gaat heel anders om met alcoholconsumptie.”
    Leuven
  2. Hoogste aantal huwelijken en minste scheidingen in 20 jaar: ontdek hier of dat ook zo is in Leuven

    Hoogste aantal huwelijken en minste scheidin­gen in 20 jaar: ontdek hier of dat ook zo is in Leuven

    Steeds meer Vlamingen stappen in het huwelijksbootje en steeds minder mensen verlaten dat bootje uiteindelijk ook. Dat blijkt uit cijfers van Statbel. Kortom: het lijkt goed te gaan met de liefde in Vlaanderen. Al is er een kanttekening. "We zitten met een onzichtbare scheidingsgolf", zegt professor familiesociologie Dimitri Mortelmans (UAntwerpen). Ontdek in dit artikel hoe stabiel de huwelijken in Leuven zijn.
    Leuven