Icon Sport / Photo News
Volledig scherm
© Icon Sport / Photo News

De Ronde van Vlaanderen en Roubaix opnieuw in oktober? UCI-voorzitter Lappartient “sluit het niet uit”

De UCI wil de wielerkalender vanaf 2026 optimaliseren. Daar werken ze nu al aan. De UCI wil klimaatneutraal worden en de CO2-uitstoot zoveel mogelijk beperken. Daarom liggen plannen op tafel om koersen in één land dichter bij elkaar te leggen. En dat is niet alles. “Een nieuwe datum voor grote klassiekers als de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix sluiten we niet uit”, vertelde UCI-voorzitter David Lappartient aan het Franse ‘DirectVélo’.

12 reacties

  • monique bolen

    5 maanden geleden
    Wat wil hij nog meer de voorjaars klassiekers liggen tocht allemaal in de buurt R-van Vl, Gent-Wevelgem enz.. tot en met Luik-Bastenaken zijn in een goeie maand allemaal in 3 aan een palende landen met centraal land Belgie, De ronde van Frankrijk heeft soms meer verplaatsingen in 3 weken.
  • Luc Ver Eecke

    5 maanden geleden
    Kan gewoon niet . Moet alles nu veranderen dat goed is hier ?
  • bob jansens

    5 maanden geleden
    hij wil dus topklassiekers organiseren op hetzelfde moment als cyclocross WB-wedstrijden... en dan dreigen dat wie niet de volledige WB rijdt niet naar het WK mag... weet die man nog wel welke onzin hij allemaal uitkraamt?
  • Stephan Priem

    5 maanden geleden
    Dat ze al eens stoppen met grote rondes te laten starten in een land dat niet eens een buurland is. Dat is al een gigantische stap voor het milieu en met uitbreiding het klimaat.
  • vangeel guido

    5 maanden geleden
    Dus het veldrijden in de zomer kan dan ook?