Conner Rousseau neemt ontslag als voorzitter van Vooruit: “Het is jammer dat het zo moet eindigen”

Conner Rousseau neemt “per direct” ontslag als voorzitter van Vooruit. Dat kondigde hij aan op een persconferentie na het partijbureau dat vrijdagavond onverwacht bijeengeroepen werd. “Het gaat te veel over mij”, klonk het. “En het gaat niet meer over waar Vooruit voor strijdt.”

pjv red

LIVE. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau neemt ontslag

“Ik wilde in de politiek om te tonen dat er nog jongeren zijn die geloven in de politiek. Ik wilde ook vooral impact hebben, op de manier waarop aan politiek wordt gedaan en op de inhoud”, zei Rousseau. Hij benadrukt ook de stappen die zijn partij onder zijn leiding gezet heeft.

“Maar na een heksenjacht op mijn privéleven en na een zware fout waar ik mij voor schaam, is de situatie veranderd. Het gaat te veel over mij en niet meer over waar Vooruit voor strijdt. Het gaat niet meer over de portemonnee van de mensen en de strijd tegen extreemrechts. Het gaat te veel over mij. Mijn persoon mag de uitdagingen niet in de weg staan. Onze ploeg hangt sterker aaneen dan ooit en daarom heb ik besloten dat de strijd zal doorgaan zonder mij.”

Rousseau richtte ook een oproep aan de mensen die de partij verlaten hebben “door al het gedoe”. “Kom terug”, zei hij.

Hij verontschuldigde zich ook aan iedereen die aanstoot nam aan wat er gebeurd is. “Ik hoop dat veel mensen die teleurgesteld zijn mij ooit kunnen vergeven en een tweede kans willen geven.”

Rousseau bedankte iedereen die hem gesteund heeft. “Zelfs de mensen die heel kritisch zijn geweest voor mij. Jullie hebben mij met mijn voeten op de grond gehouden.”

De ontslagnemende voorzitter bedankte ook “bijna iedereen in de media”. “Blijf kritisch en bedankt om mij mijn ding te laten doen. Ik hoop dat jullie mij de komende dagen rust gunnen om overal over na te denken. Het is jammer dat het zo moet eindigen.”

LEES OOK. De steile opgang en nog steilere val van mirakelvoorzitter Conner Rousseau

LEES OOK. Van beschuldigingen over grensoverschrijdend gedrag tot racistische uitspraken: hoe Conner Rousseau al maanden in het oog van de storm zit

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen