© AFP

Ook Witte Huis bekritiseert Musk voor “promotie van antisemitisme en fascistische haat”

Het Witte Huis heeft Elon Musk, eigenaar van het sociale netwerk X, bekritiseerd om diens “weerzinwekkende promotie” van antisemitisme. Volgens een woordvoerder van het Witte Huis wordt die “promotie van antisemitisme en racistische haat in de sterkst mogelijke termen veroordeeld omdat die indruist tegen de kernwaarden van Amerikanen”.

gjs
Bron: BELGA

Musk reageerde onlangs bevestigend op een bericht op X dat “Joden de haat tegen blanken aanwakkeren”. Hij voegde daar de opmerking aan toe: “Je spreekt de waarheid”.

“We hebben een verantwoordelijkheid om mensen samen te brengen tegen haat en een verplichting om ons uit te spreken tegen iedereen die de waardigheid van zijn mede-Amerikanen aanvalt en de veiligheid van onze gemeenschappen ondermijnt”, aldus de woordvoerder van het Witte Huis. Hij noemde het “onaanvaardbaar dat zulke leugens worden verspreid”. De uitlatingen van Musk zijn volgens het Witte Huis extra schadelijk gezien de toename van antisemitische incidenten sinds de oorlog tussen Israël en Hamas.

Advertenties opgeschort

Steeds meer bedrijven en organisaties schorten intussen hun advertenties op X op om te protesteren tegen de toenemende desinformatie en haatberichten op het socialmediaplatform. Dat is onder meer het geval voor de Europese Commissie, IBM, Lions Gate Entertainment en volgens mediaberichten ook Apple.

Ook investeerders in Tesla hebben zich al kritisch uitgesproken over Musk omdat de reputatie van het automerk geschaad kan worden. Facebook-medeoprichter Dustin Moskovitz roept de miljardair zelfs op om af te treden als Tesla-topman.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer