© AFP

Gitaar van Kurt Cobain geveild voor meer dan 1,5 miljoen dollar

Een gitaar van Nirvana-legende Kurt Cobain (1967-1994) heeft op een veiling in de Verenigde Staten 1,58 miljoen dollar (ruim 1,45 miljoen euro) opgebracht. Het ging om de lichtblauwe elektrische gitaar ‘Skystang I’ Fender Mustang, waarop Cobain bij zijn laatste tour van 1993-1994 speelde.

gjs
Bron: BELGA

De gescheurde jeans die de zanger droeg in onder meer de videoclip van ‘Heart-Shaped Box’ en bij de MTV Video Music Awards, ging voor meer dan 400.000 dollar onder de hamer. De waarde was op 10.000 à 20.000 dollar geschat.

Voor een pakje sigaretten van Cobain werd zelfs 5.200 dollar betaald, het vijfvoudige van de schatting. De sigaretten ‘American Spirit’ met menthol-smaak waren volgens het veilinghuis het favoriete merk van de Grunge-zanger. 

Een geel geruit vest van Cobain bracht 13.000 dollar op.

De veiling maakt deel uit van een driedaagse: “Played, Worn and Torn: Rock N’ Roll Iconic Guitars and Memorabilia”, waarbij tot zaterdagavond meer dan 1.000 bezittingen van muzikanten als Kurt Cobain, Eric Clapton, Elvis Presley, Prince, The Beatles of Frank Zappa werden aangeboden. De veiling vindt plaats in Nashville, in het zuiden van de VS.

© AFP

© Getty Images

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer