Ongeval

20-jarige overleden na nachtelijke aanrijding, bestuurder rijdt door en geeft zich ’s morgens aan

© TP

Diepenbeek -

Na de fatale aanrijding van een voetganger in Diepenbeek - afgelopen nacht - is het rijbewijs ingetrokken van de bestuurder die vluchtmisdrijf pleegde. Bij het ongeval kwam een 20-jarige jongeman uit Diepenbeek om het leven. Hij stak de weg over.

Marij Wyers

Het ongeval gebeurde rond 00.40 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag. Toen de 20-jarige Diepenbekenaar de Nieuwstraat overstak werd hij gegrepen door een auto. De bestuurder reed door. De opgeroepen hulpdiensten probeerden het slachtoffer nog te reanimeren, maar tevergeefs.

De bestuurder meldde zich ’s ochtends bij de politie. Doordat het onderzoek naar het ongeval nog in volle gang is, werd hij gearresteerd. Het rijbewijs werd op last van het parket ingetrokken. Het gerechtelijk labo en een verkeersdeskundige onderzoeken de omstandigheden van het ongeval. In zo’n onderzoek wordt via de gevonden sporen nagegaan hoe de aanrijding is gebeurd. Met formules en analyses wordt de snelheid van het voertuig berekend en er kan worden afgeleid waar het slachtoffer werd gegrepen.

De bestuurder zal in de loop van zaterdag worden verhoord. De politie Limburg Regio Hoofdstad is bezig met het onderzoek.

Op sociale media wordt met verslagenheid gereageerd op het overlijden van de jongen. Velen kenden hem en hij was graag gezien in de gemeente.

Onderzoek van een verkeersdeskundige en het gerechtelijk labo moeten meer duidelijkheid scheppen over het ongeval.© Tom Palmaers

© Tom Palmaers

© Tom Palmaers

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen