Nicolas Maeterlinck

Twintigjarige voetganger sterft na ongeval met vluchtmisdrijf in Diepenbeek, bestuurder aangehouden

In Diepenbeek is vrijdagnacht een jonge voetganger overleden nadat hij was aangereden aan het kruispunt van de Nieuwstraat met de Rozendaalstraat. De bestuurder van de wagen pleegde vluchtmisdrijf, maar heeft zich aangegeven en hij is intussen aangehouden. Het is nog niet duidelijk of hij onder invloed was van alcohol of drugs.

"Het 20-jarige slachtoffer wilde samen met een groepje de Nieuwstraat oversteken aan het kruispunt met de Rozendaalstraat toen hij werd gegrepen door een auto", vertelt Bruno Coppin van parket van Limburg. De hulpdiensten probeerde het jonge slachtoffer nog te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat. De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf.

"Het slachtoffer is ter plaatse overleden. Er is een verkeersdeskundige ter plaatse gekomen samen met het gerechtelijk lab voor een onderzoek. We hebben de bestuurder van de wagen opgeroepen om zich te melden en dat heeft hij intussen ook gedaan", aldus Coppin.

De bestuurder

De bestuurder is een man van 46 jaar die in de richting van Kortessem reed. Hij is aangehouden door de onderzoeksrechter op verdenking van het onopzettelijk toebrengen van slagen en verwondingen met de dood tot gevolg en wegens het plegen van vluchtmisdrijf. Het is nog niet duidelijk of hij al dan niet onder invloed was van verdovende middelen. Momenteel wordt het bloed van de man onderzocht.

Het parket van Limburg en de politie doen ook nog een oproep naar extra getuigen van het vluchtmisdrijf.

Meest gelezen