© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Opnieuw veel regen op komst, met hier en daar krachtige rukwinden

Veel tijd om te bekomen van de wateroverlast in onder meer de Westhoek krijgen we niet. Zaterdag gaat het opnieuw intens regenen.

gjs
Bron: BELGA

Een vrij intense regenzone trekt zaterdag vanaf het westen door ons land. Over het centrum en het oosten is het in de ochtend nog enkele uren droog. De maxima schommelen tussen 5 of 6 graden in de Hoge Venen, 9 tot 11 graden in het centrum en 12 of 13 graden aan zee. Er waait een matige wind uit het zuiden, ruimend naar het zuidzuidwesten. In de namiddag kan de wind hier en daar vrij krachtig worden met pieken rond 50 kilometer per uur, zegt het KMI zaterdagochtend.

Zaterdagavond wordt het meestal droog in de westelijke landshelft met echter veel wolken. Over het oosten blijft het regenachtig. Vannacht beïnvloedt een regenzone vooral het weer in Hoog-België. Elders vallen er nog enkele buien. In het tweede deel van de nacht wordt het vanaf het westen in vele streken meestal droog met opklaringen. In Hoog-België blijft het meestal zwaarbewolkt tot de ochtend met steeds kans op wat lichte neerslag. Het is zacht bij minima van 5 tot 12 graden. De zuidwestenwind waait matig en aan de kust vrij krachtig met rukwinden tot 60 km/u.

Zondagochtendis er nog veel bewolking in het oosten van het land, met mogelijk nog wat regen of enkele buien. Elders is het droog met zonnige perioden. Maar de bewolking neemt snel toe en er komen buien tot ontwikkeling. De maxima liggen rond 9 graden in de Hoge Venen, rond 13 graden in het centrum en rond 14 graden aan zee. De matige zuidwestenwind neemt toe tot vrij krachtig in het binnenland en krachtig tot zeer krachtig aan zee. Er zijn rukwinden mogelijk tussen 60 en 70 kilometer per uur.

Maandagochtend is het op de meeste plaatsen droog met opklaringen. Maar in de loop van de dag krijgen we opnieuw meer bewolking met buien of perioden van regen. De maxima liggen tussen 7 graden in de Hoge Venen en 11 graden in Laag-België. De wind waait matig, of in sommige regio’s nog matig tot vrij krachtig, uit het zuidwesten, geleidelijk afnemend in de loop van de dag.

Dinsdag krijgen we vrij veel bewolking met enkele buien vanaf het noorden. De maxima liggen tussen 6 en 11 graden, bij een matige noordenwind.

Woensdag lijkt het overwegend droog te zullen blijven, met wolkenvelden en opklaringen. Het wordt frisser met maxima tussen 1 en 7 graden. De matige wind uit noord tot noordoost wordt zwak en veranderlijk.

Donderdag krijgen we veel bewolking en hoogstens wat licht gedruppel. De maxima liggen rond 10 of 11 graden in het centrum. De wind waait matig uit zuidwest tot west.

Vrijdag is er veel bewolking met soms een spatje regen. De maxima liggen rond 12 graden, bij een matige westelijke wind.

Verwachtingen 14 dagen

Er lijkt maar geen einde te komen aan een zuidwestelijke tot westelijke aanvoer van vochtige, polaire oceaanlucht. We krijgen dus naar alle waarschijnlijkheid meestal veel bewolking met geregeld (lichte) neerslag. De temperaturen lijken langzaam te zullen dalen van rond 9 graden in het begin van de periode naar zo’n 6 graden bij het begin van de maand december.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER