Gouverneur Carl Decaluwé zei tijdens de persconferentie na het crisisoverleg dat het rampenplan tot vrijdagavond van kracht blijft door het doodtij dat er volgende week aankomt.
Volledig scherm
Gouverneur Carl Decaluwé zei tijdens de persconferentie na het crisisoverleg dat het rampenplan tot vrijdagavond van kracht blijft door het doodtij dat er volgende week aankomt. © GUS

LIVE WATEROVERLAST. Rampenplan blijft tot vrijdagavond van kracht door aankomend doodtij: “Structurele zakking van waterpeil noodzakelijk”

Het peil van de waterlopen in de Westhoek is na de regenval van maandag op verschillende plekken weer gestegen. Gelukkig zien de weersverwachtingen er de komende dagen gunstig uit. De algemene daling van het waterpeil zal zich daarom doorzetten. Het provinciaal rampenplan blijft evenwel tot vrijdagavond van kracht. Dat meldde provinciegouverneur Carl Decaluwé (CD&V) na het crisisoverleg deze middag in Diksmuide. “Volgende week wordt doodtij verwacht en daarom kan er momenteel geen waterlozing plaatsvinden.”