Lieven Roux

Monument Leopold II op Kolonel Dusartplein in Hasselt beklad met rode verf

Het Leopold II monument op het Hasseltse Kolonel Dusartplein is beklad met rode verf. Onder meer de boodschappen "Free Palestine" en "Free Congo" staan op het monument geschreven. De politie is op zoek naar de daders.

Vandalen hebben vrijdagnacht het Leopold II monument beklad met rode verf. Dat schrijft de krant Het Belang van Limburg en dat nieuws is bevestigd aan onze redactie. Op het monument staat onder andere in het groot "Free Palestine" en "Free Congo" geschreven.

"Ik kan niemand begrijpen die het nodig vindt om het openbaar domein te bekladden", zegt burgemeester Steven Vandeput (N-VA). "Er zijn zo veel manieren om boodschappen over te brengen en om steun te betuigen, maar het vernietigen van publiek domein hoort daar absoluut niet bij. Dit is enorm jammer."

Radio2

De politie is momenteel op zoek naar de daders door camerabeelden te analyseren. De stad Hasselt zal klacht indienen tegen onbekenden. "Met de start van Winterland zijn er extra veel camera's actief op het plein, dus ik vermoed dat we de daders zo op het spoor kunnen komen", aldus de burgemeester.

Mensen van de stad proberen intussen om het beeld weer schoon te maken.

Radio2

Meest gelezen