De politie in De Lier heeft een groep mensen verdreven die onder meer vuurwerk gooiden naar demonstranten van Kick Out Zwarte Piet.
Volledig scherm
De politie in De Lier heeft een groep mensen verdreven die onder meer vuurwerk gooiden naar demonstranten van Kick Out Zwarte Piet. © ANP

Intocht Sinterklaas loopt uit de hand in Nederland: pro-Zwarte Pieten gooien vuurwerk en eieren naar aanhangers Kick Out Zwarte Piet

UpdateEen grote groep voorstanders van de Sinterklaastraditie mét Zwarte Piet en zelf ook verkleed als Zwarte Piet, heeft geprobeerd de demonstratie van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) bij de intocht van Sinterklaas in het Nederlandse De Lier, ten zuiden van Den Haag, te verstoren. Ze gooiden met eieren en vuurwerk. “Wij vorderen deze mensen op dit moment om weg te gaan”, meldt de politie.

49 reacties

  • Arthur Van der Vieren

    5 maanden geleden
    De stoute volwassenen in een zak steken en in een streng bewaakt depot steken zodat de brave kindjes hun prachtige tijd van het jaar kunnen beleven .
  • Erik Deblock

    5 maanden geleden
    Wat moeten de kinderen hier wel niet van denken?
  • frederique buyse

    5 maanden geleden
    proficiat wa moeten al die kinderhartjes nu wel denken
  • Dave de bels

    5 maanden geleden
    Er zijn dit jaar weer veel stoute volwassenen. De zak in allemaal!!
  • Ingeborg Van kerkhoven

    5 maanden geleden
    Volwassenen !!! Voor wie is dit feest?? Juist ,voor onze kinderen!!! Het mooiste kinderfeest van het jaar!!! Schaam jullie!!