Beeld uit ‘Frozen’.© Disney

Frozen 3 is nog niet uit, maar “Frozen 4 is ook al in de maak”

Disney is volop bezig met het maken van een vierde ‘Frozen’-film. Het nieuws komt opvallend vroeg, want de derde film moet ook nog in de bioscoop verschijnen.

Het bericht is geen kwakkel, want het was Disney-topman Bob Iger die het nieuws de wereld instuurde. Tijdens een interview in de ontbijtshow Good morning America zei de baas van het grote concern dat het team van Jennifer Lee hard aan het werk was. Lee was destijds ook verantwoordelijk voor de eerste twee films, die regelrechte kaskrakers waren. Momenteel ontfermt ze zich zowel over het derde als vierde deel.

Frozen gaat over ijskoningin Elsa en haar zusje Anna, van wie de stemmen worden ingesproken door Idina Menzel en Kristen Bell. De eerste film uit 2013 was een wereldwijde hit, onder meer door het nummer Let It Go. De film(muziek) won diverse prijzen, waaronder twee Oscars, een Golden Globe en twee Grammy’s. Met een opbrengst van meer dan 1,2 miljard euro was het één van de best scorende animatiefilms aller tijden. Op het tweede deel was het zes jaar wachten, maar die film deed in 2019 nog beter. Gemaakt voor 150 miljoen euro, en 1,45 miljard euro opgebracht.

Door de staking in Hollywood is de release van het derde deel op de lange baan geschoven. Er is nu sprake van november 2025.

( tove)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer