Olav Spahl hielp Gymfed bij zoektocht naar nieuwe turncoach: “Ze was gefascineerd door Nina’s oefening in Tokio”

Olav Spahl heeft Gymfed geholpen bij de zoektocht naar een nieuwe headcoach voor de toestelturnsters. Dat verklaarde de ‘Chef de Mission’ van Team Belgium zondag op de stage in het Turkse Belek.

Bron: BELGA

Vrijdag duidde Gymfed Ulla Koch (68) aan als opvolgster van de ontslagen Marjorie Heuls en Yves Kieffer, tot de Olympische Spelen van volgend jaar in Parijs. Spahl was net als Koch lid van de Duitse delegatie op de Olympische Spelen van 2012 in Londen. 

“In Duitsland is Ulla echt een autoriteit”, vertelde Spahl. “Ze is heel sympathiek en charismatisch. Sinds ik Duitsland verliet, stond ik niet meer in contact met haar. Maar tijdens de brugfinale van Nina Derwael op de Spelen in Tokio zat ze naast me in de tribunes. Ze was gefascineerd door Nina’s oefening. Ulla was al even op pensioen en ik heb het aangedurfd om haar te vragen of ze beschikbaar of geïnteresseerd was. Daarna volgden de onderhandelingen met de federatie.” 

De topsportdirecteur van het BOIC is heel optimistisch over de nieuwe samenwerking. Dinsdag neemt Koch haar rol van interimhoofdcoach op. “Ik denk dat het een oplossing is die voor de komende acht maanden zal werken. Ulla was heel positief over de infrastructuur die ze aantrof in Gent. Ik schat in dat het heel realistisch is om nog één tot drie quotaplaatsen in het meisjesturnen te bemachtigen voor de Spelen in Parijs.”

Ulla Koch.© imago/Pressefoto Baumann

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer