Ze vermoordde haar liefdesrivale, vluchtte en veranderde van uiterlijk: nu krijgt ze celstraf van 90 jaar

De moordzaak die de gravelwereld bijna anderhalf jaar in de ban hield, kent zijn verdict. Kaitlin Armstrong is veroordeeld voor het vermoorden van de ex-vriendin van haar partner. Armstrong, die in Costa Rica werd opgepakt nadat ze was gevlucht, heeft een celstraf van negentig jaar gekregen.

Maxime Caeyman

Op 11 mei 2022 werd in Texas gravelrijdster Anna Moriah ‘Mo’ Wilson (25) neergeschoten. De dader was een ex-gravelrijdster: Kaitlin Armstrong (35). Het motief: jaloezie. Wilson was namelijk de ex-vriendin van de bekende gravelrijder en partner van Armstrong Colin Strickland (37). De dag van de moord had Strickland nog afgesproken met Wilson. Vijf minuten nadat Strickland zijn ex-vriendin ’s avonds afzette aan het huis van een vriendin, kwam Armstrong aangereden, waarna ze haar liefdesrivaal koelbloedig neerschoot. Armstrong zou haar partner hebben kunnen volgen via de fietsapp Strava.

Armstrong werd al snel opgepakt door de politie, maar moest wegens een procedurefout weer worden vrijgelaten. Armstrong kleurde haar haar bruin, onderging plastische chirurgie aan haar neus en vluchtte naar Costa Rica. Daar werd ze 43 dagen later opgepakt in een hostel.

LEES OOK.Van moord verdachte wielrenster na 43 dagen klopjacht opgepakt: “Ze zag er anders uit”

(Lees verder onder de tweet)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

En nu kent de voormalige gravelrijdster ook haar straf. De rechtbank in de Amerikaanse stad Austin heeft Armstrong wegens moord met voorbedachten rade veroordeeld tot negentig jaar cel. Daar komt nog eens boven dat ze twintig jaar extra riskeert omdat ze in oktober nog een (mislukte) ontsnappingspoging deed.

De betreurde Anna Moriah Wilson.© Instagram

Kaitlin Armstrong.© AP

De familie van Anna Moriah Wilson was ook aanwezig in de rechtbank.© AP

© AP

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer