Ga naar de inhoud

Lotte Kopecky maakt indruk op jonge Belgische pistetalenten: "Ze ontving me met open armen"

 zo 19 november 2023 12:46
Lotte Kopecky groet het Belgische publiek (en omgekeerd).

Ze was zelf danig onder de indruk van de hartelijke ontvangst in 't Kuipke: Lotte Kopecky werd vrijdag en zaterdag keizerlijk in de armen gesloten door het Gentse publiek tijdens de Zesdaagse. Collega's Hélène Hesters (18) en Katrijn De Clercq (21) genoten mee en zijn vol lof over de leading lady van het Belgische vrouwenwielrennen. 

Het Gentse publiek bezorgde Lotte Kopecky (28) naar eigen zeggen kippenvel tijdens de miniversie van de Lotto Gentse Zesdaagse voor vrouwen.

 

De decibelmeter ging telkens in het rood toen Kopecky werd voorgesteld en in haar regenboogtrui versnelde.

 

De overige vrouwen konden Kopecky niet van de zege houden in de 4 onderdelen, maar deelden in de festiviteiten.

 

"Het was megaplezant", reageerde Katrijn De Clercq (21), die misschien wel met Kopecky de ploegkoers zal rijden in Parijs.

 

"Het is zalig dat Lotte hier was. Zo konden wij ook meegenieten. Wij trainen met haar, maar als ze aanwezig is, dan is het nog altijd zoiets als: "Wow, Lotte is hier ook!""

 

"Toen Lotte enkele jaren geleden het WK ploegkoers won met Jolien D'hoore, was er een fandag waarop ik zelf aanwezig was. En nu rijd ik met haar samen. Ongelofelijk!"

In Glasgow heb ik meegedaan met het WK bij de profs. Lotte verwelkomde me er met open armen. Ze is supertof.

de nog maar 18-jarige Hélène Hesters kijkt op naar Lotte Kopecky

Als Gents pistetalent genoot ook Hélène Hesters (18) met volle teugen. "Ik zit zelf nog maar 3 jaar op de fiets en hier sta ik dan: ik kreeg net als Lotte kippenvel!"

 

"Het was meer dan overweldigend en ik heb veel bijgeleerd. Om achter die regenboogtrui te kunnen rijden... Het is een beetje een droom om zelf ooit in die trui te rijden."

 

Kopecky speelde met de pedalen. "Die kracht, amai ... Ze is zo'n talent. En in Glasgow heb ik meegedaan met het WK bij de profs. Lotte verwelkomde me er met open armen. Ze is supertof."

Gerelateerd: