Martine Baetslé

Camille Lescrauwaet uit Antwerpen wint BK Rummikub: "Mijn Bonnie is heel trots"

De beste Rummikuber van het land is bekend: Camille Lescrauwaet (26) mag zich een jaar lang Belgisch kampioene Rummikub noemen. Ze won in de finale van twee Walen en een man uit Grobbendonk. Camille mag volgend jaar deelnemen aan het WK in Polen.  

Camille Lescrauwaet uit Antwerpen is de koningin van de cijferblokjes van het gezelschapsspel Rummikub. Zij won de finale van het BK zaterdag. Tien Vlamingen en tien Walen namen het tegen elkaar op in een Brussels hotel. In de finale tussen twee Walen en twee Vlamingen, mooi communautair verdeeld, kon Camille twee van de vier spelletjes winnen. Jasper Beersemans uit Grobbendonk werd derde. 

"Ik vind het een hele eer", lacht Camille. "Ik weet niet goed hoe ik gewonnen heb. Ik was wel heel gefocust. Het was een combinatie van geluk, techniek en tactiek denk ik." Camille speelt het spel wekelijks met vrienden op café, maar ze speelt het liefst Rummikub met haar grootmoeder. "Ik speel al van jongs af aan met mijn Bonnie. Ze is ook heel trots dat ik Belgisch kampioene ben."

Maar is Rummikub niet een beetje ouderwets? "Nee. Het is heel hip en jong. Ik speel het ook met vrienden op café. En ook op reis." Camille ging naar huis met een grote trofee en een zak vol gezelschapsspelletjes, waaronder een reisversie van het cijferspel. Ze mag ook deelnemen aan het WK in Polen volgend jaar.  

Camille Lecrauwaet (uiterst rechts) met de andere finalisten en de vorige Belgisch kampioen
Martine Baetslé

Meest gelezen