Koppel misleidt uitbater en berooft gokkantoor in Antwerpen met ingenieuze goocheltruc

© Federale politie

Politie en parket zijn op zoek naar een koppel dat ervan verdacht wordt de uitbater van het gokkantoor BET90 in Antwerpen te hebben opgelicht door middel van een wisseltruc. De feiten gebeurden op 8 december 2016.

vtvn

Die donderdag, rond 16.00 uur, komen de man en de vrouw het gokkantoor aan de Lange Leemstraat binnen. De man vraagt om geld te wisselen maar tijdens het wisselen van de bankbiljetten gaat de man twee keer mee achter de toonbank om de uitbater te helpen met het tellen van de briefjes. Nadien ontbreekt er liefst 4000 euro.

Het slachtoffer herinnert zich dat de verdachte man iets in zijn rechterhand had. Hij was niet helemaal zeker, maar voelde zich toch bedreigd. De speurders willen de man graag spreken, alsook de vrouw die bij hem was. Toen het koppel de bewakingscamera’s opmerkte, veranderde de houding van de man. Plots was hij zeer joviaal en deed hij alsof hij de uitbater zeer goed kende. Even voor het buitengaan omhelsde hij de uitbater zelfs en gaf hem een kus.

De verdachte man sprak Engels. Hij heeft kort donker haar en een baard. Hij was keurig gekleed. Hij droeg een blauwgrijze kostuumvest boven een lichtkleurig hemd en een das, een donkere broek en zwarte schoenen. Hij was in gezelschap van een vrouw. Zij heeft achteruit gekamde lange bruine haren. Ze droeg een donkere jas met een bontkraag.

Meent u het koppel te herkennen, aarzel dan niet contact op te nemen met de politie. Ook als u weet waar de man en de vrouw verblijven of verbleven hebben, willen de speurders dat graag weten. Tips zijn welkom via 0800 30300 en via opsporingen@police.belgium.eu.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen