©Chrétien Paesen

15de editie Winterland Hasselt klopt openingsweekend af op 30.000 bezoekers: "Zelfs recordaantal bezoekers op openingsdag" 

De 15de editie van Winterland Hasselt op het Kolonel Dusartplein heeft een succesvolle start achter de rug. Ondanks het wisselvallige weer klopt het evenement na het openingsweekend af op zo'n 30.000 bezoekers. "We hebben zelfs de beste openingsdag ooit gehad", vertelt Habib El Ouakili (RoodGroen+), schepen voor Evenementen.

Het was een mooi weekend voor de organisatie van het evenement Winterland. Tijdens het openingsweekend zijn er maar liefst zo'n 30.000 bezoekers naar het Kolonel Dusartplein in Hasselt gekomen. "Ondanks wisselvallige weer is dat een zeer groot aantal", zegt Habib El Ouakili (RoodGroen+), schepen voor Evenementen.

Vrijdagavond opende het evenement voor de 15de keer de deuren en dat was meteen een groot succes. "We hebben de beste opening ooit gehad met een dagrecord. Nog nooit is het zo druk geweest tijdens een openingsdag. We zijn ontzettend blij dat mensen ondanks het slechte weer toch hun weg hebben gevonden naar Winterland Hasselt", aldus de schepen.

Na het beloftevolle openingsweekend kijkt de stad uit naar de komende weken van Winterland Hasselt. "30.000 bezoekers op een weekend is echt wel heel wat en dat belooft voor de volgende weken. Het geeft ons de bevestiging dat Winterland Hasselt echt bekend is bij de mensen en dat ze er ook echt naar uitkijken om te komen. Vorig jaar mochten we meer dan 650.000 bezoekers ontvangen, dus we zijn benieuwd hoeveel we er dit jaar kunnen halen", besluit El Ouakili.

Meest gelezen