© WHO

Premature baby’s uit belegerde ziekenhuis in Gaza veiligheid gebracht, sommige van hen zijn nu al wees

VN-medewerkers en hulpverleners hebben de 31 premature baby’s die zich nog in het Al-Shifa-ziekenhuis in Gaza bevonden eindelijk in veiligheid gebracht.

tg

De te vroeg geboren baby’s werden door Hamas al een paar weken gebruikt om aan te tonen hoe harteloos Israël wel is. Dat ze zelfs de allerkleinsten niet sparen in dit conflict. Door het ziekenhuis zonder stroom te zetten, moesten deze fragiele baby’s uit de couveuses worden gehaald en verkeerden sommigen in levensgevaar. Maar zondag zijn ze geëvacueerd uit het Al-Shifa-ziekenhuis in Gaza, zo bevestigt Mohammed Zaqout, de directeur van de ziekenhuizen in de Gazastrook.

Onder leiding van VN-medewerkers met kogelwerende vesten en helmen op werden ze in ambulances van de Rode Halve Maan gelegd en naar veiliger oorden gebracht. Eerst naar een ziekenhuis in Rafah, in het zuiden, en maandag worden ze dan naar de kinderafdeling van het Egyptische Al-Arishziekenhuis getransfereerd. Sommige van de baby’s zijn nu al wees, zo blijkt, want hun ouders zijn gesneuveld tijdens de bombardementen. Volgens Hamas zijn er aan Palestijnse kant nu al 13.000 doden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer