© Isosport

Doelman van Azerbeidzjan zorgt voor bizarre gele kaart tegen de Rode Duivels

De Rode Duivels boekten zondagavond een makkelijke 5-0 overwinning tegen Azerbeidzjan. Goed voor groepswinst en de status van reekshoofd tijdens de loting voor EURO 2024. In het slot van de partij zorgde Shakhrudin Magomedaliyev nog voor een opvallende gele kaart.

Vincent Van Genechten

Het was duidelijk dat de bezoekers na de 4-0 ruststand - met dank aan vier doelpunten van Romelu Lukaku - in de tweede periode nog weinig zin hadden om te voetballen in Brussel. Er werd vooral verdedigd en doelman Magomedaliyev probeerde steeds zo lang mogelijk te wachten voor hij de bal terug in het spel bracht.

Scheidsrechter Gergo Bogár had de keeper van Adana Demirspor - waar hij ploegmaat is van berucht woelwater Mario Balotelli - er al verschillende keren op gewezen. Vier minuten voor tijd was Bogár het beu en gaf hij Magomedaliyev een gele kaart voor tijdrekken, bij een 4-0 achterstand. Enkele minuten later maakte Leandro Trossard er nog 5-0 van. Boontje komt… U kent het wel.