© REUTERS

Djokovic verslaat Sinner in finale ATP Finals en steekt zevende recordzege op zak

Novak Djokovic heeft de ATP Finals voor de zevende keer op zijn naam geschreven, een record. De Servische nummer 1 van de wereld versloeg zondag in de finale op het hardcourt in Turijn de Italiaan Jannik Sinner (ATP 4) in tweemaal 6-3. De partij duurde 1 uur en 44 minuten.

Bron: BELGA

Djokovic elimineerde zaterdag in zijn halve finale in een kraker de Spanjaard Carlos Alcaraz (ATP 2) na 1 uur en 30 minuten tennis met 6-3 en 6-2. Eerder zaterdag rekende Sinner na 2 uur en 25 minuten spelen in drie sets af met de Rus Daniil Medvedev (ATP 3): 6-3, 6-7 (4/7) en 6-1.

De 36-jarige Djokovic was allerminst aan zijn proefstuk toe op de ATP Finals. Hij stak al zes keer eerder de eindoverwinning op zak. Vorig jaar toonde hij zich nog te sterk voor de Noor Casper Ruud in straight sets. Met een zevende eindzege heeft hij nu het record beet, dat hij voordien deelde met de Zwitser Roger Federer. De 22-jarige Sinner stond zondag voor de eerste keer in zijn carrière in de eindstrijd van de ATP Finals.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer