© ATV, BFM

Tientallen bewoners geëvacueerd voor brand onder appartementsgebouw in Deurne: twee personen naar ziekenhuis gebracht

Deurne -

In een garagebox onder een appartementsgebouw aan de Bisschoppenhoflaan in Deurne is zondagavond een brand ontstaan. Het vuur ging gepaard met zeer veel rook. Tientallen bewoners moesten worden geëvacueerd met de ladderwagen. Twee personen werden met een lichte rookintoxicatie naar het ziekenhuis gebracht.

nelo

Rond 22 uur kreeg Brandweer Zone Antwerpen een oproep over een brand in een garagebox aan de Bisschoppenhoflaan in Deurne. Onder het appartementsgebouw bevindt zich namelijk een corridor van garageboxen. In één garagebox, gevuld met rommel, is vuur ontstaan. De rook zocht zich via de corridor een uitweg, waardoor deze ook de appartementen daarboven beschadigde.

“De bewoners van het appartmentsgebouw boven de garageboxen moesten met de ladderwagen geëvacueerd worden”, vertelt Jasmien O, woordvoerster van BZA. Volgens onze informatie gaat het over tientallen appartementen. “Twee personen werden met een lichte rookintoxicatie naar het ziekenhuis gebracht.”

Rond 22.30 kreeg de brandweer het vuur onder controle. “Onze ploegen zijn momenteel bezig met het ventileren van de parkeergarage. Door de felle rookontwikkeling zal dit nog enige tijd duren”, zegt O. Een bureaucontainer van de Antwerpse politie en een bus van De Lijn kwamen ter plaatse om de geëvacueerde bewoners op te vangen en warm te houden. De brandweer zal na het ventileren nog CO-metingen uitvoeren. Als deze een goed resultaat geven, mogen de bewoners weer terugkeren naar hun appartementen.

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV