© kma

Fietsfenomeen (bijna 103) door auto aangereden

Jef Van Laer uit Pulle zal op 21 augustus zijn 103de verjaardag niet met een fietstochtje kunnen vieren. Hij werd vrijdag aangereden op de fiets en liep een bekkenbreuk op.

Kristin Matthyssen

Waar zijn kinderen altijd voor gevreesd hebben, gebeurde vrijdag. Jef Van Laer, die op zijn gezegende leeftijd nog altijd ongeveer 30 kilometer per dag fietst, stak de Dennenlaan in Pulle over met zijn tweewieler. Hij werd aangereden door een auto. In het ziekenhuis van Herentals werd een bekkenbreuk vastgesteld.

“Vader heeft waarschijnlijk niet goed gekeken toen hij de baan overstak”, reageert zoon Louis Van Laer. “We vertelden hem altijd dat hij goed naar links en rechts moest kijken, maar hij luisterde niet altijd. De chauffeur is ogenblikkelijk gestopt. Nog een geluk dat hij niet zwaarder gewond is. Zijn hoofd werd niet geraakt.”

Nieuwe heup

Jef Van Laer moet nu veertien dagen stilliggen, zodat zijn bekken opnieuw aan elkaar kan groeien. “Daarna zal hij opnieuw moeten leren lopen en fietsen”, vertelt Louis. “Wij hopen dat in elk geval, want als vader niet meer kan fietsen, gaat hij dood. Ik denk niet dat een elektrische rolstoel of scooter iets voor hem is. Het zal moeilijk voor hem worden om zo lang stil te liggen, want voor de rest heeft hij nog een ijzeren gestel. Ik denk dat hij na zijn ontslag uit het ziekenhuis eerst naar een revalidatiecentrum zal moeten.”

De aanrijding gebeurde op zo'n 50 meter van het geboortehuis van Jef Van Laer. Hij zag op 21 augustus 1913 het levenslicht in het inmiddels verdwenen Boshuisje op de Dennenlaan in Pulle.

De kranige man legde nog dagelijks lange afstanden af met de fiets. Zo kon je hem zelfs nog tegenkomen in Oelegem. Enkele jaren geleden kreeg hij nog een nieuwe heup. Toen verbaasde hij de dokters ook door heel snel weer op zijn fiets te zitten. Hopelijk zal dat de eeuweling deze keer opnieuw lukken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER