Direct naar artikelinhoud
Update

Eerste Delta-vluchten opgestegen na panne

Het vliegverkeer bij Delta Air Lines is weer op gang gekomen. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij kampte maandag lange tijd met een grote computerstoring. Omdat de systemen wereldwijd platlagen werden alle vliegtuigen aan de grond gehouden.
De maatschappij liet halverwege de middag weten dat toestellen weer kunnen vertrekken. Diverse vluchten worden echter geschrapt.

Er kunnen intussen weer vliegtuigen van Delta Air Lines opstijgen, uren nadat een systeempanne het hele netwerk van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij had stilgelegd. De panne begon met een stroomonderbreking in Atlanta. Geen enkel Delta-vliegtuig kon nog vertrekken. Daarbij was ook een vlucht van Brussel naar New York. Reizigers moeten zich nu wel nog aan vertragingen en annuleringen verwachten, waarschuwt de maatschappij.

Op Twitter regende het maandag berichten van passagiers die met vertragingen kampten. De meldingen kwamen van over de hele wereld, onder meer van luchthavens in London, Tokio en Los Angeles. Delta Air Lines reageerde daarop met allerlei excuses, maar het bleef lange tijd onduidelijk wat er precies aan de hand was. In de loop van de dag bood Delta gedupeerde passagiers wel de mogelijkheid aan om hun vlucht kosteloos om te boeken. Ook kunnen ze hun geld terugkrijgen.

Delta Air Lines is een samenwerkingspartner van Air France-KLM en een van de grootste luchtvaartmaatschappijen op aarde. Op maandag had het bedrijf meer dan 3000 vluchten gepland staan. Het is vooralsnog onduidelijk hoeveel daarvan precies zijn geraakt door de storing.

Eerste Delta-vluchten opgestegen na panne
Eerste Delta-vluchten opgestegen na panne

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...