Marc Wickmayer en Yanina in 2012: het jaar dat de overtredingen aan villa De Biesthoeve werden vastgesteld.
Volledig scherm
PREMIUM
Marc Wickmayer en Yanina in 2012: het jaar dat de overtredingen aan villa De Biesthoeve werden vastgesteld. © BELGA

Vader Yanina Wickmayer wil vrijspraak voor bouwovertredingen in villa De Biesthoeve, tennisster trof eerder al minnelijke schikking

Tennisster Yanina Wickmayer (34) liet in 2012 enkele aanpassingen doen aan haar villa De Biesthoeve in Diest, maar die verbouwingswerken bleken niet vergund. Vorig jaar trof ze met het parket in Leuven een minnelijke schikking. Maar haar vader Marc, die zich ook moest verantwoorden voor de bouwovertredingen, kon die minnelijke schikking niet ophoesten. Vandaag kent hij zijn straf, al zal die wellicht niet zo zwaar zijn.

  1. EnergyVision introduceert gratis zonnepanelen met goedkoper stroomcontract: een interessante formule?
    Mijnenergie

    EnergyVisi­on introdu­ceert gratis zonnepane­len met goedkoper stroomcon­tract: een interessan­te formule?

    Gratis zonnepanelen én goedkopere stroom: dat is het model waarmee EnergyVision Vlaanderen wil veroveren. De energiespeler werkt volgens het derdebetalersysteem. De installatie van de zonnepanelen is gratis. Aan EnergyVision betaal je voor de opgewekte elektriciteit die je verbruikt. Mijnenergie.be analyseert de opmerkelijke formule, waar ook mede-investeerder Marc Coucke via zijn investeringsmaatschappij Alychlo zijn schouders onder zet.
  2. LEVENSVERHAAL. Bert ‘Bèr’ Schoofs (98) was de oudste bakker van het land: “Papa’s geschrift was onleesbaar, maar zijn taarten... wát een millimeterwerk”
    PREMIUM

    LEVENSVER­HAAL. Bert ‘Bèr’ Schoofs (98) was de oudste bakker van het land: “Papa’s geschrift was onleesbaar, maar zijn taarten... wát een millimeter­werk”

    “Toen hij 92 jaar was, vonden we het tijd voor hem om te stoppen in de bakkerij. Maar eigenlijk hadden we hem moeten laten doorgaan.” Twee weken geleden ging de oudste bakker van het land op 98-jarige leeftijd heen. Bakker Bert Schoofs uit Zonhoven – ook wel bekend als bakker Bèr – had een rijk gevuld leven dat hem van Limburg naar Brussel en terug bracht. “Éclairs en rijsttaartjes, dat vond hij te gewoontjes. Verfijnde patisserie was helemaal zijn ding”, vertelt zoon Luc Schoofs. Een portret van een vakman die een meester was in zijn stiel, maar ook enorm van het leven genoot en zelfs vorig jaar nog op de weide van Pukkelpop stond.
    Lummen