© Photo News

Zoveel verdiende Adele het voorbije jaar

Adele sprokkelde de voorbije twaalf maanden maar liefst 40 miljoen pond of 47 miljoen euro bij elkaar. Dit brengt haar vermogen op een slordige 125 miljoen pond of 147,5 miljoen euro. Dankzij de spectaculaire verkoopcijfers van haar derde album is Adele volgens de Sunday Times Rich List 2017 momenteel de rijkste Britse vrouwelijke popster ooit.

VVA

Adele (28) heeft het meest lucratieve jaar uit haar volledige carrière achter de rug. De Britse zangeres verdiende de voorbije twaalf maanden dankzij de release van haar derde album immers maar liefst 40 miljoen pond of 47 miljoen euro. Haar totale vermogen wordt momenteel op 125 miljoen pond of 147,5 miljoen euro geschat, ten opzichte van 85 miljoen pond of 100 miljoen euro vorig jaar.

Het grote succes van haar derde album heeft er zo voor gezorgd dat Adele momenteel de rijkste Britse vrouwelijke popster ooit is. Ze prijkt op de negentiende plaats van de Music Millionaires List, als enige vrouw in het volledige lijstje overigens. De aanvoerder is Sir Paul McCartney, die samen met zijn vrouw Nancy Shevell, maar liefst 780 miljoen pond of 920 miljoen euro waard is.

Op de tweede plaats volgt Lord Andrew Lloyd-Webber, die een fortuin van 740 miljoen pond of 873,5 miljoen euro bij elkaar verzamelde met zijn musicals en op de derde plaats staat de Ierse rockband U2, die het voorbije jaar net als Adele een flinke sprong vooruit maakten en en 548 miljoen pond en 646,5 miljoen euro op hun bankrekening hebben staan. Ander namen op de lijst zijn Robbie Williams, Elton John en Sir Rod Stewart.

De Music Millionaires List is een voorpublicatie van de jaarlijkse Sunday Times Rich List, die het komende weekend gepubliceerd wordt. In de lijst worden de 1000 rijkste personen en families van het Verenigd Koninkrijk en Ierland opgenomen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer