© BELGA

Zware ochtendspits met 260 kilometer file: “De ene melding na de andere”

Er was een zware ochtendspits op maandag met maar liefst 260 kilometer file. Op één plek vonden vanochtend zelfs drie ongevallen plaats.

lto

“Bij de controletoren krijgen ze ene melding na de andere binnen,” zegt Peter Bruyinckx van het Vlaams Verkeerscentrum. “Het is een zware ochtendspits geweest met ee piek rond 8.30 uur, er was toen 260 kilometer file op de Vlaamse snelwegen.”

De piek ligt erg hoog, maar is volgens Bruyninckx niet uitzonderlijk voor deze tijd van het jaar. “Maar vanochtend was het echt de ene na de andere oproep. Maar een aanwijsbare oorzaak, dat hebben we niet”.

De vervelendste ongevallen zijn volgens Bruyninckx die op de E17 van Antwerpen naar Gent ter hoogte van Lokeren. “Daar waren vanochtend twee ongevallen met meerdere voertuigen. Twee rijstroken waren versperd. Dat is intussen opgelost. Maar om 9 uur was er weer een botsing waardoor er één rijstrook versperd is.”

Ook van Antwerpen naar Brussel verloot het moeizaam. “Daar is op de E19 tot Mechelen-Noord 15 kilometer file. Twee rijstroken werden afgesloten na een kettingbotsing. Voor die route moet je meer dan twee uur tellen. Op de A12 zijn ook werken gestart in Aarstelaar dus wie van Antwerpen naar Brussel moet, zal vertraging oplopen”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer