© Dick Demey

’Spoorloze’ geldschieter van Roda JC blijkt op verrassende plek te zitten

Al maanden was de redder van voetbalclub Roda JC uit Kerkrade spoorloos. Nu blijkt waarom: de nieuwe financier van de Nederlands-Limburgse voetbalclub, de in Dubai wonende Aleksei Korotaev, blijkt afgelopen februari te zijn gearresteerd. Sindsdien zit hij in de gevangenis. Al zijn bezittingen zijn bevroren, zo schrijft de Telegraaf.

De aanhouding van de 35-jarige Korotaev vo

© Dick Demey

nd plaats op 10 februari, toen hij arriveerde op Dubai International Airport. Dat was slechts een week na zijn entree bij Roda in Kerkrade.

Dit wordt bevestigd door de woordvoerder van het beleggingsbedrijf van Korotaev in Dubai, AK Investment. Volgens de zegsman wordt hij door de autoriteiten in Dubai beschuldigd van het uitschrijven van een ongedekte cheque. Dat is in Dubai een strafbaar feit.

Met het nieuws over de arrestatie van Korotaev, komt een eind aan speculaties over de spoorloos verdwenen geldschieter. Bij Roda JC maakte men zich afgelopen weken steeds meer zorgen over de afwezigheid van de Rus, die zijn neus sinds begin februari niet meer op de club had laten zien.

Ook algemeen directeur Wim Collard van Roda JC moest gissen naar de reden dat de aanvankelijk zo enthousiaste suikeroom van Roda plotseling afstand had genomen. Collard zei afgelopen maandag nog te vermoeden dat Korotaev en zijn thuisfront enorm geschrokken waren van de publiciteit rond zijn investeringen in Roda.

Volgens de woordvoerder van AK Investments heeft de arrestatie van Korotaev niets te maken met fraude of met zijn eerdere betalingen aan Roda JC. Hiermee reageert hij op geruchten over een groep beleggers uit Dubai die beweert nog miljoenen van de Rus tegoed te hebben. De beleggers zouden vrezen dat Korotaev op persoonlijke titel een deel van hun geld in de Limburgse voetbalclub heeft geïnvesteerd. De beleggers zouden inmiddels op allerlei manieren proberen zoveel mogelijk van hun geld terug te halen en hebben daarbij inmiddels een advocaat ingeschakeld.

Anelka

Korotaev verraste een maand geleden de hele voetbalwereld nog door de Franse vedette Anelka voor te stellen als consultant bij Roda.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer