© Dick Demey

FUTSAL

‘Speciale’ zeges voor Houthalen, PIBO en Meeuwen, tien gele en vier rode kaarten voor Herentals

Door de winst van tweedeklasser Houthalen La Baracca hebben nu alle Limburgse clubs in nationale of interprovinciale minstens één zege achter hun naam. Ook PIBO Belisia en ZVK Meeuwen boekten ‘speciale’ zeges.

Jo Trekels

1. Belisia klopt misnoegd Herentals

Dankzij een sterke periode in de eerste helft - 1-2 werd 4-2 - zegevierde PIBO Belisia tegen Herentals (5-4). Het resultaat werd overschaduwd door tien gele kaarten - en vier rode - voor de tegenstander en het (loze) dreigement om de wedstrijd te staken uit onvrede met de arbitrage. Saillant detail: de refs waren Limburgers Gerd Bylois en… Kris Feytons, wiens broek vorig jaar naar beneden werd getrokken door de bezoekende keeperstrainer Davy Van Bael. Die laatste kreeg in de slotfase rood, net als eerder broer/coach Kenny. “Herentals kreeg al zijn kaarten voor commentaar op de arbitrage”, verduidelijkt speler-coach Sven Sleypen. “Wij kregen geen enkele, maar hadden ook afgesproken niet te mekkeren. Wij kunnen hier niks aan doen en zijn blij met drie gouden punten.”

2. Eerste zege voor Houthalen

Op speeldag acht - en als laatste van alle Limburgse clubs in nationale of IP - greep Houthalen La Baracca een eerste overwinning tegen FP Brussels (4-2). “Na weken van teleurstelling kan ik de jongens alleen maar complimenteren voor het geduld en geloof. Ik gebruikte elf spelers, dus je kan spreken van een teamprestatie”, zei coach Tom Mignolet.

3. Meeuwen grijpt macht in IP

De topper der ongeslagenen in IP resulteerde in een verdiende zege van Meeuwen tegen Thes-Ham (4-1). Aanvaller Livio Di Girolami tekende voor twee goals en een assist. “Ik miste de voorbereiding omdat ik zeven weken voetbaltraining gaf in Chicago”, vertelde de 22-jarige Breeënaar. “De laatste weken gaat mijn niveau in stijgende lijn. De titel is niet van moeten, maar deze groep wil heel graag terug naar tweede nationale. Daar hoorden we - als we in orde waren met de jeugdploegen – ook thuis.”

Aangeboden door onze partners