© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Viertal Antwerpse criminelen gevonden bij controles in Beringen, Ham en Tessenderlo

Beringen/Ham/Tessenderlo -

De politie Beringen/Ham/Tessenderlo heeft afgelopen weekend controles gehouden rond daderbendes en verkeersovertredingen. Hierbij werd een viertal Antwerpenaren aangetroffen, die bekend waren als leden van een criminele organisatie.

Olivier Simons

De controles passen in de provinciale FIPA-actie (Full Integrated Police Actions), gericht op het vatten van daderbendes. De politie controleerde op strategische locaties zoals de N73 in Tessenderlo, de afrit van de E313 in Paal en de Heidestraat in Ham. Er werden drie à vier personen uit Antwerpen aangetroffen die bekend waren als lid van criminele organisaties en voor andere feiten. Ze zijn niet opgepakt, maar worden wel verder geïdentificeerd.

Er zijn ook verschillende verkeersovertredingen vastgesteld. Zo waren drie bestuurders onder invloed van drugs. Ze verloren meteen hun rijbewijs voor vijftien dagen. Twee chauffeurs hadden te veel gedronken. Er werden vier pv’s opgesteld voor drugsbezit en zes voor het ontbreken van een geldig keurings- of verzekeringsbewijs. Drie chauffeurs voldeden niet aan de vereisten van een voorlopig rijbewijs, één voertuig werd geïmmobiliseerd.

Agressief optrekken

Op het kruispunt van de Kasteletsingel en de Paalsesteenweg in Beringen trok een bestuurder de aandacht door agressief op te trekken. Op het kruispunt van de Kasteletsingel-Zuid en de Paalsesteenweg vertoonde hij ook gevaarlijk rijgedrag. Hij haalde snelheden tot 121 km/u op de Lummenseweg, waar maar 70 km/u toegelaten is. Het rijbewijs van de bestuurder is ingetrokken voor vijftien dagen.

Op verschillende locaties in Ham, Tessenderlo en Beringen werden snelheidscontroles gehouden. In totaal werden 1.075 voertuigen gecontroleerd, 107 reden te snel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer