Luikse luchthaven investeert 500 miljoen euro in ontwikkeling

© AFP

De raad van bestuur van de luchthaven van Luik heeft vrijdag de update goedgekeurd van het masterplan voor de periode 2023-2040. Die omvat 500 miljoen euro aan investeringen, zo melden Sudinfo en L’Echo maandag. In de doelstellingen staat ook een verdubbeling van het aantal vluchten (55.000) en banen (25.000).

lto
Bron: BELGA

Het strategische plan moet de luchthaven omvormen tot een multimodaal knooppunt dat verbonden is met het spoor, de waterwegen en de lucht. De 500 miljoen euro zal in verschillende fasen worden geïnvesteerd en zal voornamelijk worden gebruikt om de noordelijke zone tegenover de terminal te voltooien. In deze zone komt een vijftiental bijkomende parkeerplaatsen voor widebody-vliegtuigen (breedrompvliegtuigen) aan de rand van de landingsbaan. Het eerste project op de plank: de bouw van drie nieuwe losmagazijnen van elk 12.500 vierkante meter, die Luik Airport zal verhuren.

De luchthaven plant ook de bouw van een onderhoudshangar voor grote vliegtuigen, zoals de B747-400, die plaats zal bieden aan twee toestellen, vertelde gedelegeerd bestuurder Laurent Jossart aan Sudinfo.

VIDEO. Vergunning aangevraagd voor uniek project in België: knooppunt dat Ring met Brussels Airport verbindt wordt vervangen door één brug met één lichtengeregeld kruispunt

De investering van 500 miljoen euro zal komen van de inkomsten uit de exploitatie (landingsrechten, huur van het terrein, enz.) en bankleningen. “We zullen volledig zelffinancierend zijn,” voegt Laurent Jossart toe.

Disclaimer: Belga signaleert elke dag berichten met belangrijk of opvallend nieuws uit andere media. Deze berichten krijgen het trefwoord PRESS mee. Belga kan evenwel nooit verantwoordelijk gesteld worden voor deze berichtgeving gebracht door andere media. Gelieve steeds de juiste bron te vermelden bij deze door Belga verspreide informatie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen