Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

“Vijf keer zoveel sterfgevallen door extreme hitte in 2050": rapport voorspelt impact klimaatverandering op gezondheid

The Lancet Countdown on Health and Climate Change” onthult de wereldwijde impact van de klimaatverandering op onze gezondheid in de toekomst. Maar liefst 114 experts werkten samen aan het opstellen van dit nieuwe wetenschappelijke rapport. In deze achtste editie laten zij zien hoe de klimaatcrisis noodsituaties versterkt en onze volksgezondheid in gevaar brengt. “Het aantal hittegerelateerde sterfgevallen bij mensen ouder dan 65 jaar is sinds de jaren 1990 met 85 % gestegen”

12 reacties

  • Erwin Cuyvers

    1 week geleden
    Dus alles wat ons nu verplicht wordt en wat we al gedaan hebben en ons veel geld heeft gekost heeft geen nut als je nu alles al weet over 25 jaar verder.
  • Jean West

    5 maanden geleden
    1 maand op voorhand het weer voorspellen kan men niet maar een voorspelling maken voor 2050 geen probleem.
  • eric stassen

    5 maanden geleden
    Misschien dat dan binnen 100j weer een normaal aantal mensen op aarde leven. De natuur zal het zelf wel regelen, bij haar eerste poging in 2020 hebben, wij mensen, er nog een stokje, sorry, een spuitje voor gestoken.
  • Miguel Leboucq

    5 maanden geleden
    Tegen dan zijn we toch al met meer dan 10 miljard... Blijf maar voortkweken, de milieuproblemen zullen wel met belastingen en "technologie" verdwijnen
  • Ives Ameel

    5 maanden geleden
    Zolang de echte vervuilers en iedereen kent die niet drastisch aangepakt worden is alles een maat voor niet of toch een nieuwe methode om te graaien.