© Joren De Weerdt

België en Italië domineren Brussels Beer Challenge

België is met tachtig bekroonde bieren opnieuw de grote winnaar geworden van de Brussels Beer Challenge (BBC). Italië heeft 37 medailles binnengehaald en legt daarmee beslag op een verrassende twee plaats. Nederland (34 medailles) vervolledigt het podium, zo is maandag bekendgemaakt bij de prijsuitreiking op de Horeca Expo in Gent.

Bron: BELGA

Voor de internationale competitie werden meer dan 1.800 bieren uit 37 verschillende landen voorgelegd aan een honderdtal juryleden. België en Italië hadden dan wel het grootste aantal bieren ingestuurd, maar de organisatoren van de BBC stellen dat de tweede plaats in het totaalklassement toch vooral een weerspiegeling is van de huidige biergekte in Italië. “In het hele land zijn veel microbrouwerijen tot ontwikkeling gekomen, die een groot variëteit bieden aan artisanale, experimentele bieren van hoge kwaliteit.”

LEES OOK. “Een voorrecht”: bierkenners uit hele wereld mogen uitzonderlijk één keer binnen in mythische brouwerij paters trappisten

Millican Extra, een amberkleurig bier van 7 procent dat geproduceerd wordt door de brouwerij Mezzopasso in de Abruzzen, is bovendien uitgeroepen tot beste bier van de wedstrijd.

Voor België werd de IPA Dance Rave Dance van de Brusselse brouwerij Surréaliste uitgeroepen tot beste Belgische bier. Brouwerij Ter Dolen in het Limburgse Houthalen haalde vier medailles binnen. Dat zijn er evenveel als het Belgische filiaal van Swinkels Family Brewers, dat met zijn Rodenbach Classic en twee varianten (Alexander en Grand Cru) een hattrick scoorde in de categorie Oud Rood.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer