© IMAGEGLOBE

Geen nieuwe straf voor man die zoontje uitleende aan pedofiel

De 47-jarige Mechelaar die onlangs tot zeventien jaar cel werd veroordeeld omdat hij zijn zoontje had laten misbruiken door een Duitse pedofiel is opnieuw schuldig bevonden aan zedenfeiten. Deze keer omdat hij de beelden van zijn naakte zoontje en beelden van het moment dat hij misbruikt werd op het internet had geplaatst. De rechtbank legde evenwel geen nieuwe straf op.

tdk

De Mechelaar plaatste de beelden op Tor, een afgeschermd stuk op het internet dat vaak door criminelen en pedofielen wordt gebruikt en dat voor de speurders heel moeilijk te onderzoek valt. Toch slaagde de Australische politie erin om de plaatser van de beelden te identificeren.

Omdat het plaatsen van de beelden een uitloper was van het grote zedenonderzoek tegen de Mechelaar en omdat hij voor die feiten al 17 jaar cel had gekregen, vroeg het parket zelf de opslorping van de straf. Dat wil zeggen dat de man wel schuldig werd bevonden maar geen bijkomende straf kreeg.

Child Focus stelde zich burgerlijke partij in de zaak en kreeg een schadevergoeding van 1.500 euro. Ook de zoon van de beklaagde en de moeder van de jongen kregen een schadevergoeding.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER