© jcr

Vriendenkring politie schenkt 3.000 euro aan kinderafdeling Sint-Trudo Ziekenhuis

Sint-Truiden

De Vriendenkring van de Lokale Politie Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken overhandigde zopas een cheque van 2.956 euro aan de kinderafdeling van het Sint-Trudo Ziekenhuis. Hoofdverpleegkundige Tina Geets en enkele collega’s namen de cheque in ontvangst.   

“Bij de start van het nieuwe werkjaar in 2023 had de Vriendenkring de vraag gesteld aan de politiemedewerkers voor welk doel ze een inzameling wilden organiseren en al snel kwam de kinderafdeling van het Sint-Trudo Ziekenhuis uit de bus. Het geld werd via activiteiten van de Vriendenkring doorheen het jaar ingezameld. Zo werd er onder andere een quiz georganiseerd en voor de eerste keer ook een fiets- en wandelhappening.”

Hoofdverpleegkundige Tina Geets legt uit waarvoor het geld onder meer gebruikt zal worden: “De mascotte van de kinderafdeling is Pip, een lieveheersbeestje. Dit zal gedigitaliseerd worden, zodat het ook op de website van het ziekenhuis gebruikt kan worden. Daarnaast zal Pip vriendjes krijgen voor op andere afdelingen waar kinderen komen, bijvoorbeeld Gino Dino voor radiologie. Deze figuurtjes zullen ook op affiches, muurstickers en in brochures verschijnen. De diertjes zullen samen met een leerkracht van de Academie Haspengouw Beeld tot leven gebracht worden.” (jcr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer