© Maarten Warson

Fanfare Sint-Kristoffel Opgrimbie tovert fanafarezaal om tot après-skibar

Maasmechelen -

Voor het tweede jaar op rij maakte de Koninklijke fanfare Sint-Kristoffel Opgrimbie zijn opwachting in zaal Sint-Aloysius in Leut voor alweer een spetterend najaarsconcert. Met het thema après-ski toverden ze de fanfarezaal om tot een heuse après-skibar met sneeuw, een skilift en veel après-skihits.

Maarten Warson

Ich bin so schön, Ich bin so doll, Ich bin der Anton aus Tirol. Zo begon het najaarsconcert van de fanfare van Opgrimbie op zaterdag 18 november. Onder leiding van Martijn Warson werd het publiek meegenomen naar de idyllische Alpen om er een groot après-skifeest van te maken. Dan was het aan Abba om met ‘Gimme gimme gimme’ te smeken om ‘a man after midnight’. Ook Mickie Krause kwam langs om te smeken, maar hij smeekte met ‘Schatzi schenk mir ein Foto’ om een foto van zijn droomvrouw die het net ontmoette in de après-skibar. Via ‘Country Roads’ kwam het publiek ook de schattige krokodil Schnappi tegen en bestelde Tom Waes ‘Dos Cervezas’ om de dorst te lessen bij het begin van de pauze.

Na muchas cervezas werd het tweede deel van het najaarsconcert op gang getrapt door het Battito Percussie-Ensemble Opgrimbie samen met de drum- en percussiegroep Marcato Leut onder leiding van Maarten Warson. Na de pauze opende het percussie-ensemble met een knaller van formaat met ‘Formula 1 Theme’ en brachten ze het alombekende ‘Blinding Lights’ van The Weeknd. Ook Helene Fischer passeerde de revue en ging ‘Atemlos durch die Nacht’ naar ‘Year One’ en ‘Arrythmia’, twee energieke werken die bijna een lawine in de zaal veroorzaakten. Het percussie-ensemble heeft gezorgd voor een knaloptreden.

De hele zaal, inclusief muzikanten, garçons en edelherten genoten van het spetterende najaarsconcert. Iedereen genoot van het leven, want het duurt toch maar even. Dankzij ‘Laat de zon in je hart’ van Willy Sommers werd de volledige lengte van de zaal gevuld met een polonaise en zo naderde het einde van de avond. Na het dankwoord door voorzitter Mark Ulrichs besloot de presentator van de avond Wouter Smeets, beter bekend als Anton aus Grömme, het concert en bracht de fanfare de beste après-skihits met ‘Après-ski medley 2.0’ én een heus sneeuwcanon waarna het publiek met een warm en voldaan gevoel nog lang napraatte in de gezellige après-skibar in Leut.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer