Sven Pichal mag gevangenis verlaten met enkelband

Sven Pichal.© belga

Ex-radiopresentator Sven Pichal (44) mag de gevangenis verlaten met een enkelband. Dat heeft de raadkamer beslist. Pichal wordt verdacht van het bezit en het verspreiden van beelden van kindermisbruik.

mkm jvh

De raadkamer in Antwerpen heeft maandag beslist dat de gewezen radiopresentator Sven Pichal de gevangenis mag verlaten. Hij wordt onder elektronisch toezicht geplaatst. Dat is volgens de advocaten van Pichal mogelijk dankzij ‘zijn medewerking aan het onderzoek, de begeleiding die gevolgd werd, het schuldbesef en het schuldinzicht’.

Zijn advocaten kaarten daarbij de ‘enorme wachtrijen’ aan voor de begeleiding van mensen die met een seksuele problematiek kampen. Voor Pichal kan een intakegesprek ten vroegste juli 2024, melden ze.

Pichal zit al bijna drie maanden opgesloten in de gevangenis van Turnhout op verdenking van het bezit en het verspreiden van beelden van kindermisbruik. Behalve Pichal zitten nog twee mannen in de cel met wie hij beelden van kindermisbruik zou hebben uitgewisseld.

Het parket van Antwerpen gaat niet in beroep tegen de beslissing van de raadkamer om Pichal onder elektronisch toezicht te plaatsen.